MASSAGE

Buddhism började spridas från Indien till övriga Sydostasien, och däribland Thailand, under 300-talet f.kr. Man började bygga tempel där munkarna undervisade lokalbefolkningen i religionen Buddhism men även i dess medicinska kunskap där bla. massage ingick. Många familjer började tillämpa denna konst och dess influenser gav upphov till just ‘Thaimassage’ eller ‘Thai bodywork’.

Västerländsk och thailändsk kultur har olika synsätt på vad hälsa egentligen är. I väst betraktas du som frisk till dess du har varit hos doktorn och fått en diagnos. I thailändsk kultur finns inte en lika klar gränsdragning mellan frisk och sjuk. Man mäter energiflöden genom kroppen och kan på så sätt avgöra hur en person mår. Därigenom kan man i ett tidigt skede avgöra och sätta in nödvändig behandling. Thaimassage är en sådan behandling som används både i förebyggande syfte men också för behandling av olika åkommor.

Thaimassage tillsammans med många andra asiatiska traditioner såsom Kinesisk akupressur, Japansk shiatsu och Indisk ayurveda strävar till att hålla kroppens energiflöden i balans och därigenom uppnå god hälsa.

Ursprunget till den thailändska massagen kommer till största delen från Indien, Tibet och Kina för ungefär 2500 år sedan. Det thailändska folket kom från södra kina och hade därigenom varit i kontakt med olika läror om helande från olika länder. Traditionen har till största delen muntligen gått i arv från lärare till elev, ofta inom familjen. De flesta av de antika medicinska texterna blev förstörda 1776 när burmaneserna invarderade Siam (nuvarande Thailand). De få kvarvarande texterna var bokstavligen ristade i sten år 1832 när kung Rama III placerade dessa i väggarna till buddisttemplet Wat Pho i Bangkok. Detta tempel är fortfarande det största centret för utbildning i traditionell thailändsk massage och medicin.

Thaimassagens verkningar

–  Frigör smärtor och muskelspänningar
–  Minskar stress och ökar välbefinnandet
–  Stärkande för kroppens funktioner
–  Styrker blod och körtelcirkulation

–  Balans mellan kropp, sinne och själ
–  Styrker och föryngar kroppen och sinnet
–  Förbättrar matsmältningen
–  Ökar smidighet och rörlighet
–  Förebygger kroppsliga besvär
–  Styrker nervsystemet
–  Medför djup avspänning
Thaimassage Helsingborg

Drottninggatan 75

25433 Helsingborg

0732-167276

Öppet tider:

Måndag - fredag 10.00 – 19.00

Lördag 11.00 - 18.00

Söndagar endast bokning.